NL DE EN

Exposant

D.O.P. -Diensten Ondersteuningsplan

Contactez nous par
http://www.dienstondersteuningsplan.be  -  

Adresse
Proeftuinstraat 84A, 9000 Gent
Tel:

Fax:
Gsm: 0473 73 87 68
Site web: http://www.dienstondersteuningsplan.be
Description en néerlandais:

Wie zijn wij?

De Dienst Ondersteuningsplan is een dienst voor kinderen en volwassenen met een beperking of een vermoeden van beperking.

Heb ook jij vragen, dromen en verwachtingen en vind je het moeilijk om in je eentje antwoorden te vinden? Samen met jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn, maken we een plan dat een antwoord geeft op je vragen en waarmee je verder aan de slag kan.

De bereidheid om dit plan, samen met deze belangrijke mensen uit jullie netwerk te schrijven, zien wij als een noodzakelijke voorwaarde om een volledig en realistisch ondersteuningsplan te kunnen maken dat een goede kans op slagen heeft.

De Dienst Ondersteuningsplan kan je eveneens – zo nodig – helpen met het opstellen van een ondersteuningsplan Persoonsvolgend Budget (PVB).

Voor wie?

Je wil nadenken over hoe je wil wonen, welke dagbesteding er is, welk werk je kan doen of hoe je je vrije tijd kan invullen. Je weet ook niet wie je hierbij kan helpen.

Je hebt vragen over hoe het verder moet met je kind met een ontwikkelingsvertraging, of een (vermoeden) van beperking. Je wil voor hem/haar een zo gewoon mogelijk leven uitbouwen binnen je gezin. Je bent op zoek naar mensen, diensten,… die je daarbij kunnen helpen, maar je weet niet wie en hoe.

Je wil contacten uitbouwen in jouw buurt. Je weet wel waar en hoe je wil wonen, maar niet welke ondersteuning er bestaat? Je kind komt net van de schoolbanken af en jullie vragen zich af wat de toekomst kan brengen op het vlak van dagbesteding, werk, vrije tijd, wonen, financieel beheer enz. Je wil een zo gewoon mogelijk leven uitbouwen, maar weet niet hoe je dit moet aanpakken. Na een ongeval heb je een blijvende beperking. Je vraagt je af hoe je in de toekomst je leven met de nodige ondersteuning kunt uitbouwen. Je bent niet tevreden over je woon- of werksituatie en wil verandering. Je wordt een jaartje ouder en maakt je zorgen over de toekomst van je dochter met fysieke beperking die nog thuis woont. Er zijn wel vrienden en familieleden, die bekommerd zijn. Je zou graag samen met hen en met je dochter een gesprek hebben om een aantal zaken te plannen. Maar je weet niet waar en hoe te beginnen.

Werkwijze

Een D.O.P. biedt een aantal begeleidingen aan.

De begeleiding door een D.O.P. is kosteloos & vrijblijvend.

Je meldt je zelf aan bij ons. Of iemand doet dit samen met jou. We plannen een verkennend gesprek in een contactpunt dicht in jouw buurt. Indien nodig kunnen wij ook aan huis komen. We vragen aan jou wie je hierbij wil. Mensen die jou goed kennen en waar jij je goed bij voelt weten ook wat belangrijk is voor jou en kunnen hierin meedenken. Hierdoor sta je niet alleen in je zoektocht met je plan. Na het verkennend gesprek wordt samen beslist met jou of onze dienst iets voor jou kan betekenen.  We brengen samen met jouw steungroep jouw vragen, wensen, ondersteuningsnoden in kaart.  We zoeken de gepaste ondersteuning binnen jouw familie, buurt, eerste lijn- en/of gespecialiseerde diensten.  Dit alles wordt samengebundeld in een ondersteuningsplan op jouw maat.

DOP Limburg: Kempische steenweg 293, 3500 Hasselt, 011/35 34 10

DOP OVL: Proeftuinstraat 84A, 9000 Gent, 0473/ 73 87 68

DOP WVL: Spinnerijstraat 107, 8500 Kortrijk, 0490/ 44 34 

DOP Antwerpen: Liersebaan 52, 2240 Zandhoven, 0499/ 51 35 41

 Rubriques
• autisme : information et conseils
• aveugles et malvoyants : information et conseils
• sourds et malentendants : information et conseils
• santé et bien-être
• handicaps corporels : information et conseils
• handicaps multiples : information et conseils
• handicaps moteurs : information et conseils
• handicaps neurologiques : information et conseils
• enseignement : information et conseils
• services publics
• interventions : information et conseils
• associations pour personnes handicapées
• handicaps intellectuels : information et conseils
• transports : information et conseils
• loisirs : information et conseils
• logement et aménagement : information et conseils