Capido is een samenvoegsel van cupido en handicap. We bieden een online platform waar mensen met een lichamelijke / verstandelijke beperking of autisme elkaar kunnen ontmoeten voor vriendschap of daten.

Capido is in augustus 2016 opgericht door Erwin Oudshoorn die zelf geboren is met gen mutatie waardoor hij een lymfe vochtophoping heeft in zijn gezicht. Hierdoor is hij een bijzondere verschijning en moeilijker te verstaan.

Erwin weet dus als geen ander hoe lastig het is om te daten met een beperking. Het begint altijd met een leuk chatgesprek, maar bij het uitwisselen van een foto wordt hij vaak afgewezen of zelfs direct geblokkeerd. Vandaar dat hij Capido heeft opgericht.

Natuurlijk is het niet zo dat mensen met een beperking moeten daten met gelijkgestemden, maar dit platform richt zich wel op de doelgroep waar enigszins begrip voor elkaars situatie is.

Naast het platform bieden we ook tools om de singles op weg te helpen zoals handige tips in videos, blogs en ons dating cursus en kaartspel Gespreksstarters.