'Equivalencia De Paardentuin wil een plek zijn waar iedereen zich thuis en welkom voelt. Waar eenieder met of zonder een beperking of problematiek zichzelf kan zijn en gelijkwaardig begeleid wordt. Dit met aandacht en respect voor ieders noden, mogelijkheden en moeilijkheden. Met oog en waardering voor ieders talenten en dromen.
Daarnaast willen we een stimulans bieden om mensen stappen te laten zetten in hun vaardigheden met behulp van onze paarden. Dit op maat van elke cliënt en onder professionele begeleiding van onze medewerkers. Ieder in zijn eigen specialisaties.
We dragen veiligheid, professionaliteit verantwoordelijkheid, respect, verbondenheid, vriendschap, inclusie en zorgzaamheid hoog in het vaandel, zowel voor onze cliënten als voor onze paarden.
Positieve bekrachtiging, zelfontwikkeling, oplossingsgericht werken, ondersteunend werken zijn enkele van onze begeleidingsprincipes die we gebruiken.
We streven ernaar om mens en paard op zijn/haar tempo zoveel mogelijk bij te leren en zonder forceren te groeien naar het maximum van hun kunnen binnen een niveau waar zij geniet van hebben, zonder stresservaring.
Daarnaast willen we ook aan elke ruiter de verzorging van de paarden aanleren, zodat je het gehele paardengebeuren kan ervaren.
Ik hoop dat elk van jullie geniet kan hebben van onze werking, hoe we deze ook invullen op jouw maat!
Concreet bieden we zorgboerderij (dagbesteding of time out) aan voor mensen met en zonder een extra zorgvraag.
We geven paardrijlessen op maat van iedere ruiter (elke leeftijd, met of zonder beperking, met of zonder ervaring).
We geven hippotherapie voor mensen met een zorgvraag.
We organiseren inclusiekampjes en inclusie-groepjes tijdens elke vakantieperiode en elke woensdag en zaterdag. Hierbij voorzien we per twee deelnemers een paard en een begeleider, krijgen ze elk om beurt paardrijles en daarna een tienuurtje en zorgboerderij (de paarden water, korrels geven of mest ruimen, leder poetsen en vegen).
Ook paardenverjaardagsfeestjes of fotoshoots kunnen hier georganiseerd worden.
We zetten in op individuele begeleiding om veiligheid en voldoende ondersteuning te voorzien.
Je kan kiezen tussen rijden met of zonder zadel, voltige, een parcourstje rijden, dressuur of springen, een wandeling maken, grondwerk....
Er is een tillift en een trap aanwezig en er kan duozit voorzien worden.
Je bent welkom op een gratis kennismaking op afspraak. Zo kunnen we jullie wensen en noden bespreken en een voorstel op maat uitwerken.