'Helpper
Omdat we allemaal wel eens extra hulp kunnen gebruiken.
Via Helpper worden PVB/PAB budgethouders en zorgorganisaties die hulp zoeken met dagelijkse taken zoals vervoer, boodschappen doen, gezelschap, ... verbonden met flexibele & enthousiaste assistenten uit de buurt.
Helpper, verkozen tot Startup of the Year 2020, is een erkend deeleconomie-platform dat budgethouders de mogelijkheid biedt hun PVB/PAB in te zetten om een naaste (mantelzorger, familielid, …) die al geruime tijd belangeloos hulp verleent bij allerlei niet-zorggerelateerd dagelijkse taken, in te zetten als assistent en te vergoeden. Het gaat bijvoorbeeld om taken zoals een lift van en naar de dokter, gezelschap, begeleiding bij uitstappen of hulp in huis.
Helpper steunt hiervoor op de wetgeving deeleconomie die particulieren ('assistenten) aan een gunstig belastingtarief van 10,7% tot € 7170 diensten laat leveren aan andere particulieren (‘budgethouders’). Een assistent heeft bijgevolg noch het statuut van vrijwilliger, noch het statuut van zelfstandige of werknemer.
Je vraag je wellicht af hoe het dan juist werkt? Om als budgethouder met je naaste samen te werken, maak je een profiel aan op onze website. Je geeft als budgethouder aan met welke taken & wanneer je hulp nodig hebt. Nadien nodig je je assistent uit, en kunnen jullie beiden verzekerd en legaal aan de slag. Wil je graag met je assistent samenwerken via Helpper, maar zijn jullie niet zo digitaal vaardig? Dankzij een gratis offline dienstverlening gebruik je zonder enig probleem alle diensten van Helpper.
Bij Helpper kan je ook zonder naaste en/of zonder een PVB/PAB een assistent inschakelen voor ondersteuning bij dagelijkse niet-zorggerelateerde taken. Via het Helpper platform kan je op zoek naar gescreende & hulpvaardige assistenten die een hart hebben voor de zorg & maatschappelijke engagement belangrijk vinden. Helpper zorgt voor een goede verzekering en de noodzakelijke administratie zodat alles in orde is voor het VAPH.
Vandaag is Helpper actief in heel Vlaanderen en Brussel. En met succes, want onze assistenten en budgethouders hebben al voor liefst 1,8 miljoen uren samengewerkt om elkaar te ondersteunen bij dagelijkse taken.