'Watersporten met SailWise is meer dan alleen genieten op het water. Door actief te zijn kan iedereen, ongeacht de mate van beperking, weer een gevoel vrijheid ervaren. Wij laten je ontdekken wat je wel kunt, zodat je je beperking even kunt vergeten. Want met de juiste aanpassingen kan iedereen watersporten!
Onze zeilvakanties
Met onze volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties bieden we unieke zeilvakanties, waar jij je voor kunt inschrijven. Je gaat altijd met gelijkgestemden op vakantie. Actief zijn, vakantie vieren, nieuwe mensen leren kennen en eigen regie zijn de sleutelwoorden voor jouw ultieme watersportvakantie. Wij bieden zeilvakanties voor mensen met een:
• Lichamelijke en/of zintuigelijke beperking
• Niet-aangeboren hersenletsel
• Verstandelijke of meervoudige beperking
Onze vakanties zijn volledig verzorgd, dus inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Wij regelen ook - waar nodig - de begeleiding, ADL-zorg en/of verpleging. Het zijn geen extra kosten aan verbonden. Bovendien waarborgen wij jouw veiligheid tijdens de zeilvakantie. De aanwezige bemanningsleden en vrijwilligers zijn goed opgeleid en er zijn voldoende reddingsvesten en -boeien.
Onze vakantiewoningen
Als je een lichamelijke beperking hebt, kan op vakantie gaan best een uitdaging zijn. Thuis heb je immers vaak alle hulpmiddelen bij de hand. Bij SailWise weten we hoe belangrijk een onbezorgde vakantie voor mensen met een beperking is. Daarom verhuren wij aangepaste vakantiewoningen (4-6 p.) en een groepsaccommodatie (13 p.) met speciale faciliteiten in ons watersportcentrum It Sailhûs, zodat je samen met familie of vrienden onbezorgd op vakantie kan! Je vindt It Sailhûs aan de rand van de Fluessen, het op één na grootste meer van Friesland. De rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen beschikken over faciliteiten zoals een vaste tillift, hoog-laagbedden, aangepast sanitair met een vaste douchestoel en een toegankelijke keuken.
Bij watersportcentrum It Sailhûs is een aangenaam terras met zicht op het water. Je kan een (zeil)boot huren met of zonder schipper om de Friese meren te verkennen, ook als je in een rolstoel zit. Verken je liever het prachtige natuurgebied aan land? Ook dat kan! Rondom It Sailhûs kun je heerlijk wandelen of fietsen, bijvoorbeeld met onze elektrische rolstoelfiets. Of bezoek eens een van de nabijgelegen stadjes van de roemruchte Friese Elfsteden!
Kijk voor meer informatie over SailWise op www.sailwise.nl